skip to Main Content
5 Handige Tips Bij Het Kiezen Van Een Schoolrugzak

5 handige tips bij het kiezen van een schoolrugzak

De zoektocht naar een schoolrugzak is door de vele opties niet altijd even makkelijk. In dit blog probeer ik je te helpen bij de juiste keuze.

Hieronder vind je 5 nuttige tips voor het kiezen van een schoolrugzak voor kinderen.

1. Kies de juiste maat

De beste manier om de juiste maat voor jouw kind te kiezen, is door zijn of haar bovenlichaam op te meten. De rugzak moet niet te klein of te groot zijn, want dan past hij misschien niet eens op zijn/haar rug of zit hij gewoon ongemakkelijk.

2 Materiaal

Het materiaal van de rugzak van je kind is ook belangrijk. Waarschijnlijk wil je een rugzak kopen die gemakkelijk kan worden schoongemaakt voor het geval er iets in de tas wordt gemorst. Het is ook handig als de rugzak van waterafstotend materiaal is gemaakt, zodat de rugzak niet doorweekt raakt als het regent. Als jouw kind met het openbaar vervoer naar school gaat, is waterafstotend materiaal zeker aan te bevelen.

3 opbergvakken

Opbergvakken zullen zeker van pas komen om pennen, potloden, gummetjes en andere schoolspullen in op te bergen. Sommige rugzakken hebben zelfs kleinere vakjes om kleine dingen in op te bergen, zoals een portemonnee of een mobiele telefoon.

4 Comfortabel

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind zijn of haar schoolspullen op een comfortabele manier kan dragen. Dit betekent dat de rugzak niet te zwaar mag zijn en dat de riemen verstelbaar moeten zijn, zodat hij comfortabel op de rug van jouw kind past.

Goede schouderbanden zijn daarom erg belangrijk. De schouderbanden moeten verstelbaar zijn, zodat je kind de rugzak goed op zijn/haar schouders kan laten aansluiten. Een gewatteerde rug is ook een pluspunt, vooral als jouw kind zwaardere schoolspullen moet dragen.

5 Ritsen

Ritsen zijn ook belangrijk bij het kiezen van een rugzak voor jouw kind. Ritsen moeten gemaakt zijn van kwaliteitsmateriaal en ze moeten soepel openen en sluiten zonder vast te komen zitten of vast te lopen.

Je wilt je kind natuurlijk een goede schoolrugzak geven! Kies daarom niet zo snel mogelijk maar zo verstandig mogelijk en houdt bovenstaande tips in je achterhoofd!

Back To Top