skip to Main Content
Geen Warm Water Meer?

Geen warm water meer?

De oorzaken van geen warm water ontvangen

Heb je ineens geen warm water meer in huis? Hoe doe je de kinderen dan in bad? Dat probleem is me al een paar keer overkomen. Het is super vervelend, zeker in de winter als de kinderen het toch al snel koud hebben. Warm water zorgt nu eenmaal voor warmte in hun leven. En ook als je snel even wat kleertjes met de hand wilt wassen, is geen warm water hebben natuurlijk een groot gemis. Wat nu? Dan kun je op zoek gaan naar de oorzaken van geen warm water ontvangen. Ik geef je een paar tips.

Oorzaken van geen warm water opsporen

Heel flauw misschien, maar controleer eerst of de stekker van de cv-ketel in het stopcontact zit. Als dat het geval is, kijk dan of je überhaupt stroom hebt. Zonder stroom doet je cv-ketel het uiteraard niet en heb je dus ook geen warm water. Is er wel stroom en doet de cv-ketel het wel? Dan ligt de oorzaak bij de thermostaatkraan óf de cv-ketel geeft een storing aan op het display. In dat geval kun je het volgende doen voordat je eventueel een loodgieter inschakelt.

Controleer alle kranen huis

Als de cv-ketel in orde is en je hebt geen warm water, kan de oorzaak liggen in de kranen. Je thermostatische kranen kunnen kapot zijn. Zet daarom meerdere kranen tegelijk open en wacht even of je warm water krijgt. Komt er uit één kraan koud water en bij de andere kranen warm of lauw water, dan is die ene kraan stuk. Komt er uit geen enkele kraan warm water? Dan is je cv-ketel niet goed.

Koud water, wel verwarming?

Komt er geen warm water uit je kranen, maar doet de verwarming het wel? Dan is de boiler van je cv-ketel waarschijnlijk stuk.

Koud water én geen verwarming?

Doet het warme water niet niet en de verwarming ook niet? Dan denk ik dat je cv-ketel een probleem heeft. Je kunt proberen de ketel te resetten. En kijk meteen ook even of het display een storingscode geeft. Dan weet je genoeg en wordt het tijd om een loodgieter te bellen. Zij weten altijd de oorzaken van geen warm water ontvangen op te sporen.

Wil je meer informatie blogjes over kinderen en opvoeden lezen? Klik dan hier.

Back To Top