skip to Main Content
Kamer Restylen Voor Opgroeiende Kinderen

Kamer restylen voor opgroeiende kinderen

Ruimte om in te groeien

Kinderen groeien echt veel te snel op. Voor je het weet zijn ze hun bedden, boeken, speelgoed en kleding ontgroeid. Terwijl ze van de kleuterschool naar de basisschool gaan, hebben je niet-zo-kleintjes een nieuwe thuisomgeving nodig waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ze hebben bijvoorbeeld andere interesses en meer behoefte aan privacy. Geef je opgroeiende kinderen een fijne omgeving om zichzelf en de wereld verder te leren kennen, te beginnen bij hun kamer. Hier zijn mijn tips om hun kamer een make-over te geven!

Kies een thema

Vergeet saaie witte muren, geef de kamer een thema! Of het nu nieuwsgierige ontdekkingsreizigers of fantasierijke dromers zijn, je kinderen hebben een creatieve ruimte nodig die past bij hun kleurrijke persoonlijkheden. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om de muren te schilderen, de meubels aan te passen, accessoires toe te voegen of zelfs een vloer te kiezen die past binnen het thema. Doe dit samen met je kind, zodat hij of zij niet alleen meebeslist, maar je ook meer tijd samen kunt doorbrengen.

De juiste verlichting

Muurstickers en lampen zijn kleine details die een grote impact kunnen hebben op de kamer. Er zijn verschillende, uitgebreide collecties beschikbaar in ontwerpen waar zowel jij als je kleintjes dol op zullen zijn. Een zachte gloed verjaagt ‘s nachts monsters onder het bed en geeft overdag een esthetisch tintje. Een goede bureaulamp zorgt ervoor dat je kind voldoende licht heeft voor het lezen van een boek of het maken van huiswerk. Zo kan ik nog wel even doorgaan!

Opbergruimte

Hoogwaardige planken en kasten zijn essentieel voor de steeds groter wordende collectie speelgoed en boeken van uw kinderen. Kies voor een uitgebreide speelgoedkast, of ga voor een slaapbank waarin je van alles kunt opbergen. Zo zijn er slaapbanken met voldoende opbergruimte aan de onderzijde, zodat ongebruikt speelgoed niet meer in de weg hoeft te liggen.

Accessoires en decoratie

Naast alle nodige meubels, fleurt elk kind zijn of haar kamer graag op met unieke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan hoeslakens met de favoriete film van je kind, of een vloerkleed dat lekker zacht aanvoelt in de leukste kleuren. Je kunt alle kanten op! Heb jij nog meer ideeën? Laat het me weten via het contactformulier!

Back To Top