skip to Main Content
Kunnen Kinderen Veilig Naar School Tijdens Corona?

Kunnen kinderen veilig naar school tijdens corona?

Scholen weer open, positief of niet?

We zijn helaas nog steeds niet van het coronavirus af. Maar de kinderen mogen in ieder geval voorlopig weer naar school. En dat is goed nieuws, toch? Ik merk dat sommige ouders blij zijn met de opening van de scholen. Maar anderen maken zich zorgen. In dit blog bespreek ik de positieve en negatieve kanten van het openen van de scholen. Daarnaast lees je meer over de corona maatregelen op school.

De voor- en nadelen

Ik hoor van veel ouders dat ze blij zijn dat de kinderen waar naar school mogen, want het thuisonderwijs is een hele uitdaging. Zeker wanneer je daarnaast ook je eigen werk thuis probeert te doen. De kinderen hebben hun juf of meester en hun vriendjes ook ontzettend gemist. Dus wat dat betreft is het goed dat kinderen weer les krijgen in de klas. Toch hoor ik ook heel wat bezorgde geluiden. Er zitten vaak een heleboel kinderen in een groep. Dus is je kind daar wel veilig? Je wilt natuurlijk voorkomen dat kinderen elkaar besmetten. En je wilt ook niet dat de kinderen het virus mee naar huis nemen.

Corona maatregelen op school

Bij onze kinderen op school zijn er veel maatregelen genomen. Daarom vind ik het veilig en verantwoord om ze weer in de klas te laten zitten. De maatregelen die genomen zijn:

  • Het ventilatiesysteem op school is verbeterd
  • De klassen houden niet tegelijk pauze
  • In de gang zijn looplijnen aangebracht
  • In de klas zijn de leerlingen ingedeeld in vaste groepjes
  • Ouders blijven buiten het hek van het schoolplein staan

Ik ben ook wel heel benieuwd hoe andere ouders deze periode ervaren. Ben jij blij dat de kinderen weer naar school kunnen of had je ze net zo lief nog een tijd thuis gehouden? Laat het gerust weten via het contactformulier.

Back To Top