skip to Main Content
Leuke Hobby: Diamond Painting!

Leuke hobby: diamond painting!

Uren plezier met diamond painting

Ik vind het heerlijk om samen met mijn kinderen te knutselen en creatief bezig te zijn. Een tijdje geleden ontdekte ik iets nieuws: diamond painting. Het leek me een leuke hobby om eens met de kinderen te proberen. Maar ik ben er zelf ook erg enthousiast over geworden! Dus inmiddels zit er bij ons regelmatig iemand aan de keukentafel die lekker met de steentjes in de weer is. In dit blog vertel ik wat diamond painting is en waarom het zo’n fijne hobby is.

Wat is diamond painting?

Bij diamond painting maak je een schilderij met kleine gekleurde steentjes, de diamanten. Je gebruikt een speciaal pincet om de diamantjes goed aan te drukken. Het lijkt eigenlijk een beetje op paint by number, maar dan met steentjes. Het patroon van het schilderij is namelijk al op het doek getekend. Er staat dus duidelijk aangegeven waar de steentjes moeten komen om een prachtig kunstwerk te maken. Doordat het zo simpel en overzichtelijk is, kan echt iedereen het!

Diamond painting voor kinderen

Er zijn heel veel diamond paintings sets te koop. Het is een leuke hobby voor jong en oud. Ik zou het alleen niet aanraden voor heel jonge kinderen, omdat zij de steentjes misschien in hun mond zouden kunnen stoppen. Op de doos staat vaak een leeftijd aangegeven. De makkelijkste sets zijn voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Hierbij zijn de steentjes vrij groot en de patronen eenvoudig.

Nadat ik met mijn kinderen het eerste kunstwerk had gemaakt, heb ik zelf ook diamond painting set voor volwassenen gekocht. Wat mij betreft is deze nieuwe hobby dus een dikke aanrader voor jong en oud!

Heb jij ook een diamond painting set gekocht? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het gerust weten via het contactformulier.

Back To Top