skip to Main Content
Scheiden Met Kinderen, Wat Nu?

Scheiden met kinderen, wat nu?

Zo regel je het goed voor de kinderen

Scheiden is een emotionele gebeurtenis. Niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie kinderen. Des meer reden om soepel uit elkaar te gaan zonder ruzie. In dit blog vertellen wij je over een alternatief waarbij jullie in alle redelijkheid afspraken met elkaar kunnen maken. Lees snel verder.

In het belang van de kinderen

Scheiden is niet leuk, dat kun je maar beter zo snel mogelijk achter de rug hebben. Maar als je kinderen hebt, blijft er echter altijd een band bestaan. Voor jullie bestwil en die van de kinderen is het dus van groot belang om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dit is niet eenvoudig, en leidt vaak tot een gang naar de rechter, wat een langlopend en geldverslindend proces is. Ondertussen kan er niemand verder met zijn leven en blijven jullie en de kinderen in een nare situatie zitten. Mediation kan echter een goed alternatief zijn om jullie leven weer zo snel mogelijk te normaliseren, financiële zaken af te handelen en op een goede manier uit elkaar te gaan.

Wat is mediation

Bij mediation treedt een mediator op als onafhankelijke partij en zorgt ervoor dat beide partijen met elkaar in gesprek gaan. Hierbij worden de emoties even losgekoppeld van de afspraken, zodat jullie in alle redelijkheid overeenstemming kunnen bereiken. Hierbij is het belangrijk dat beide partijen elkaar wat gunnen. Scheiden doet nu eenmaal pijn, maar alleen door samen eerlijke afspraken te maken, kweek je een bodem voor een toekomst waarin jullie en de kinderen een normale relatie met elkaar op kunnen bouwen. De mediator spreekt met jullie beiden, maar ook met jullie kinderen als ze dat willen. Zij hebben ook een mening en gevoel en het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Hoe jullie het beste de zorg over jullie kind(eren) kunnen verdelen komt dan vanzelf naar voren.

Op zoek naar een goede mediator

Willen jullie jezelf en de kinderen een gang naar de rechter en een langlopend conflict besparen? Neem dan contact op met een mediator voor meer informatie. Klik hier om een goede mediator te vinden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust via ons contactformulier.

Back To Top