skip to Main Content
Hoe Breng Jij Je Kinderen Naar School?

Hoe breng jij je kinderen naar school?

Ieder kind moet veilig naar school kunnen

Toen ik mijn kinderen bij hun school afzette, realiseerde ik me plotseling iets. Niet iedere ouder heeft de beschikking over een auto of rijbewijs en niet ieder kind heeft de middelen om zelf naar school te gaan. Ook kunnen de ouders van sommige kinderen ‘s ochtends gewoon naar hun werk gaan en moeten de kinderen zelf naar school. Maar wat als jouw kind extra zorg nodig heeft of geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer? Ik ging eens op onderzoek uit en kwam erachter dat er meer mogelijkheden zijn voor kinderen, zoals speciale bussen of taxi schoolvervoer, zodat ze toch veilig op school kunnen komen! In dit blog vertel ik meer over deze mogelijkheden en hoe ik er terecht kwam.

Goed geregeld leerlingenvervoer

Heeft u een kind dat niet zelfstandig naar school kan, dan is er leerlingenvervoer dat door bijna elke gemeente of school wordt aangeboden. Bij ziekte, handicap of gedragsproblemen kan het openbaar vervoer een stap te ver zijn. Mogelijk is een taxi hiervoor een betere oplossing. De gemeente waar je woont, moet beslissen of jouw kind recht heeft op dit schoolvervoer. Ook vraag je de gemeente om schoolvervoer, maar je kunt ook zelfstandig een oplossing zoeken door een taxidienst te benaderen of een bus te huren.

Hoe weet je of je recht hebt op speciaal schoolvervoer?

De gemeente kijkt per leerling welk schoolvervoer er nodig is. Eigenlijk alleen als je kind niet zelfstandig naar school kan, de school te ver weg is of als je kind speciaal onderwijs volgt, heb je recht op leerlingenvervoer. De gemeente zorgt ervoor dat leerlingen die afhankelijk zijn van scholen voor speciaal basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs hier ook terecht kunnen. Maar wat voor schoolvervoer is er allemaal beschikbaar? Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je kind krijgt een abonnement op het openbaar vervoer
  • Je kind reist met georganiseerd vervoer, bijvoorbeeld een bus of taxi
  • Als ouder ontvang je een vergoeding voor het ophalen en afzetten van uw kind

Er komt dus veel kijken bij het brengen en ophalen van je kind, als je er eenmaal over nadenkt! Hoe breng jij je kinderen naar school? Laat het me weten via het contactformulier. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

Back To Top