skip to Main Content
Tips Voor Een Leuke Schoolfoto In Utrecht

Tips voor een leuke schoolfoto in Utrecht

Een schoolfoto in Utrecht laten maken

Het is weer zover, de schoolfoto gaat in Utrecht weer genomen worden! Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat jouw kind(eren) er op en top op staan. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je op onze handige tips voor schoolfotografie in Utrecht vertrouwen!

De kleding

Wanneer het gaat om fotografie, is het altijd belangrijk om geen effen witte of zwarte kleding te dragen. Draagt je kind wel effen wit of zwart, dan kan het zo zijn dat het contrast te groot wordt. Kies liever voor vrolijke, kleurrijke kleding. Pas echter ook op met drukke prints wanneer de schoolfoto in Utrecht genomen gaat worden. Dan kan het geheel weer rommelig uit komen te zien. Kies voor kleding in een kleur, of met een klein motief. Wil je dat je kind helemaal goed voorbereid is? Vraag dan even na bij de persoon die verantwoordelijk is voor fotografie op school welke achtergrond er gebruikt gaat worden. Zo kun je de kleding van je kind daarop afstemmen. Let echter ook op dat je je kinderen niet iets aantrekt waar ze zich niet lekker in voelen. Dat zal ongetwijfeld te zien zijn op de foto.

Het haar

Met het haar van je kind kun je alle kanten op wanneer de foto genomen gaat worden. Staartjes, vlechten, bloemetjes en vrolijke spelden doen het altijd goed. Let wel op dat de foto van voren genomen gaat worden, en dat een paardenstaart niet te zien gaat zijn. Dat telt natuurlijk ook voor klipjes of andere versieringen in het haar. Kies daarom voor een haarstijl die van voren goed te zien is, bijvoorbeeld een schuine staart of half los, half vast haar.

Professionele schoolfotografie in Utrecht

De voorbereidingen die je zelf kunt treffen zijn natuurlijk maar het halve werk. De juiste fotograaf is een belangrijke factor. Schoolfotografie is immers een vak apart. Een goede fotograaf die ervaring heeft met foto’s maken van kinderen (die het niet altijd even leuk vinden om stil te blijven zitten), kan namelijk wonderen verrichten. Wanneer de school van jouw kind(eren) de juiste fotograaf gevonden heeft, komt die schoolfoto er ongetwijfeld leuk uit te zien!

Back To Top