skip to Main Content
Wees Voorbereid Met Een Spoed Tandarts

Wees voorbereid met een spoed tandarts

Een spoed tandarts in je telefoon

Help! Je kind is gevallen tijdens het spelen en er is een stuk van zijn of haar tand afgebroken. Of je kind heeft zulke pijn aan zijn of haar tanden dat het niet tot na het weekend of de volgende ochtend kan wachten. Een goed voorbereide ouder in Rotterdam heeft het nummer van een spoed tandarts in Rotterdam in zijn telefoon staan. Wanneer kun je terecht bij een spoed tandarts en hoe zit het met de vergoeding? Ik vertel je hier graag meer over middels dit blog!

Wanneer kun je terecht bij een spoed tandarts?

Wat is een spoedgeval? En wanneer kun je terecht bij een spoed tandarts? Wanneer je twijfelt of iets een spoedgeval is, kun je altijd telefonisch contact opnemen met de spoed tandarts. Zij bepalen dan aan de hand van je uitleg of het nodig is om langs te komen. Enkele spoedgevallen waarmee je terecht kan bij de spoed tandarts zijn:

  • Ernstige pijnklachten, zoals: kiespijn, zenuwpijn, pijn na het trekken van een tand, pijn door een ontsteking
  • Bij nabloedingen na een tandartsbezoek
  • Wanneer een vulling uitgevallen is
  • Bij loszittende ijzerdraadjes van beugels
  • Bij een afgebroken, loszittende of uitgevallen tand (bijvoorbeeld na een ongeluk)

Wat kost een spoed tandarts?

De kosten en vergoeding bij een spoed tandarts zijn hetzelfde als die van een gewone tandarts. Het kan echter wel zo zijn dat je direct moet betalen wanneer je langsgaat bij een andere tandarts dan je eigen tandartspraktijk. Wanneer je twijfelt kun je altijd je zorgpolis raadplegen, of contact opnemen met je zorgverzekeraar. Mijn tip aan jullie: zoek dit van tevoren uit en sla het nummer van een spoed tandarts op in je telefoon. Dan ben je goed voorbereid wanneer het eens nodig is!

Back To Top